Saturday, June 23, 2012

Nedostajes mi sastav

Nedostajes mi ljubavi moja. Niko kao ti mi nije prirastao za srce.

Tako mi nedostaješ, samo ruku da mi daš, tako mi nedostaješ da li znaaaš? Znaš li bre? Čuješ šta te pitam? Tamo neđe si sa bog zna kim i radiš bog zna šta. Boli te briga za mene. Nikad ni ne pomisliš na mene sto posto. Garantujem svojom glavom.

Je li ikada pomisliš na mene? Je li ikada ja tebi nedostajem? Ili si negdje sad podigla noge i zamišljaš Džastina Bibera?

Srpski za srednju prijemni

Srpski za srednju prijemni se sastoji od zadataka iz knjizevnosti i gramatike. Mnoge zanimaju na sta se treba posebno osvrnuti kad je prijemni iz srpskog za srednju skolu u pitanju.

Prijemni se iz godine u godinu razlikuje samo uglavnom po formi pitanja koja se malo izmjeni, a sadrzaj ostaje isti. Najbolji nacin za spremanje prijemnog ispita je citanje proslogodisnjih i ostalih starih prijemnjih ispita.

Npr iz knjizevnosti uvijek bude bar jedno pitanje iz gorskog vijenca i to je svakako neizbjezno.
Iz gramatike bude pitanje o vrsti slozene recenice, padazima, akcentu...

Dakle, prijemni nije tesko pripremiti ako znate kako se on priprema

Prijemni iz bosanskog jezika

Prijemni iz bosanskog jezika je vrlo bitan i mozda kljucan za buducnost osobe jer se njime odlucuje pravac kojim ce dijete krenuti.

Posto mnogima slabo ide bosanski jezik ja sam odlucio da pomognem svakome kome treba bilo kakva pomoc iz bosanskog jezika. Sva vasa pitanja cu gledati da odgovorim u sto skorijem roku jer se prijemni priblizio i bice vrlo brzo.

Naravno svaka moja pomoc je besplatna jer znam da mnogi imaju finansijskih problema jer je svugje i u svijetu kriza, a ne samo kod nas.

Teme sa prijemnih ispita za srednju skolu iz bosanskog jezika

Moze li iko da mi javi koje su teme sa prijemnih ispita za srednju skolu iz bosanskog jezika?

Bio bih veoma zahvalan a i mogao bih pomoci nekomo oko nekih tema posto inace volim da se bavim pisanjem, ali ne znam koje su teme pa nikako ne mogu vam bez tema pomoci.


Ako je procurila informacija ili neko zna neka mi javi pa cu ostalima pomoci da se bolje snadju na prijemnom iz bosanskog jezika.

PISMENI SASTAV IZ HRVATSKOG JEZIKA

Evo otvorio sam temu PISMENI SASTAV IZ HRVATSKOG JEZIKA gdje cete svi moci da nam putem komentara javite koji vam treba sastav i ja ili neko sa ovog sajta ce vam u najkracem mogucem roku napisati sastav iz hrvatskog jezika.

Vec imate na sajtu mnogo objavljenih sastava.

Pored naslova odnosno teme sastava naznacite nam koji ste razred da bi lakse mogli odrediti kako cemo pisati sastav jer nije isto napisati sastav za nekog od 10 godina i nekog od 16 godina, tako da od vasih godina zavisi i na kojem cemo nivou mi pisati jer bi ako ne znamo godine tj koji ste razred mogli pogrijesiti i profesor bi mogao skontati da vam je neko drugi napisao sastav.

Leteci razred lektira kratak sadrzaj

U knjizi Leteci razred koja je po nasem skolskom planu i programu obavezna lektira, govori se o nesputanim djecijim danima punim veselja sale, zaljubljenosti, ali ponekada i tuge.

U pocetku knjige Leteci razred sve djeluje razdragano, razigrano kao u nekoj bajci i djeca bezbrizno koracaju kroz zivot. Ipak jednoga dana sa u skoli u jednom razredu odvija nevjerovatna stvar sa malom djevojcicom po imenu Margaret koja slucajno otkriva svoju tajnu koju je godinama cuvala jer se plasila reakcije drugih...

Ova lektira je svakako jedna od ljepsih lektira koju obradjujemo u skoli i bilo bi zaista sjajno kad bi svako procitao ovu lektiru.

Vjezbe iz bosanskog jezika

Vjezbe iz bosanskog jezika nekima predstavljaju ogroman problem zbog koga ispastaju u skoli.

Da se to ne bi dogadjalo mi cemo se pobrinuti da vam pomognemo oko vjezbi iz bosanskog jezika. Kod nas mozete besplatno preuzeti neke sastave kao i ako vam se ne svidjaju nasi sastavi zatraziti novim putem komentara i neko ce od nasih saradnika u toku dana napisati vjezbu tj sastav koji vam treba.

Bilo bi dobro da nam napomenete koji ste razred da bi znali na kom nivou treba da bude ta vjezba. U krajnjem slucaju uvijek nam se mozete javiti da besplatno uradite vjezbu sa nama.

Sastavi za 3 razred osnovne skole

Kome trebaju sastavi za 3 razred osnovne skole na pravom je mjestu.

Ovdje mozete procitati mnoge napisane sastave kao i zatraziti sastav koji vam je potreban. Vase je samo da nam kazete koja je tema sastava. Ako ne zelite da vam napisemo sastav mozete nam poslati vas sastav i mi cemo vam ukazati na greske i na to kako ih ispraviti, tj kako bi bilo bolje da se napise ili vas pohvaliti kako ste napisali vas rad.

Nemojte se razocaravati ako vam na pocetku pisanja se pojavi barijera jer je ponekad imaju i veliki pisci.

KAKO da se natjeram da ucim

Mnogi ne znaju odgovor na pitanje kako da se natjeram da ucim?

Morate da znate koje stvari vam odvlace paznju i da te stvari izbacite iz vase sobe. Ako je to kompjuter, telefon televizor i sve ostalo sto vam smeta trebate ukloniti iz svoje sobe jer ce vam ti predmeti odvlaciti paznju od ucenja.

Kada se oslobodite toga sjedite pred knjigu i citajte, nema veze ako ne ide na pocetku.

Kao i sve ostalo i ucenje je trening, tako cete i vi vremenom nauciti da ucite.

Sunday, June 17, 2012

Plavi cuperak kratak sadrzaj

Plavi cuperak je djelo Miroslava Antica koji je u ovom djelu priblizio nama mladima ljubav i pisao kao neko ko istinski poznaje djeciju dusu i djecije strahove, nadanja, ljubavne patnje..

Na potpuno nov nacin u nasoj poeziji donio vidjenje ljubavi ali i djetinjstva u ovoj knjizi.

Najpoznatija a po mnogima i najbolja pesma u zbirci pesama Plavi Cuperk je sama pesma Plavicuperak u kojoj Miroslav Mika Antic govori o zaljubljenosti mladog djecaka koji se zaljubljuje u malu djevojcicu i pesnik nam opisuje njegova osjecanja.

Vrline Tom Sojera

Mnogi ne znaju da se sjete koje su vrline Tom Sojera. Svi odmah pomisle na njegove nestasluke i kako on i nije bio nesta uzoran djecak.
Ipak on je bio kao i svako dijete, veseo razdragan i uvijek spreman na salu i igru. I to je tako normalno za njegove godine.
Kad bih me neko pitao koja je glavna vrlina Tom sojera ja bih rekao da je on prije svega iskren i izrazito dobar drug sto je potvrdio nebrojeno mnogo puta u ovoj lektiri.

Sastav iz srpskog na temu Ljubav

Ljubav, ja kad kazem tu rijec vazda pomislim na moju skolsku drugaricu, koju ne bih imenovao, na Tijanu Jovicic, ponekad, u zadnje vrijeme cesto kad kazem ljubav pomislim i na neku hranu. Majka kaze da je to zato sto rastem i da mi rade hormoni pa zato nikad nisam sit. Tatak kaze da sam proklet i izjelica, a ponekad se poigra rijecima i kaze da sam prokleta izjelica. Hajde da se vratimo Tijani Jovicic, to je ljubav mog zivota apsolutno sam uvjeren u to, jer da nije bi li mi dala pola tviksa, ja mislim da ne, a povrh svega ima osmjeh koji osvaja sve redom ali ona je moja i ako ko naumi da pokusa nesta sa Tijanom pokazacu mu moj majgeri, jer za ljubav se valja boriti.

Sastav na temu Moj posao iz snova

Dugo vremena sam razmisljao koji bi to mogao biti moj posao iz snova.

Moj posao iz snova je da budem bibliotekar, to je moj konacan odgovor. Zakljucajte. Zasto bibliotekar upitace se mnogi. Zasto ne pilot, fudbaler, advokat nesta sto zeli vecina klinaca. Ja nisam vecina, ja sam jedinka koja o sebi sama odlucuje. Ocu da postanem bibliotekar jer tamo se realno niko nista ne radi, a plata je sasvim solidna, pogotovo za nase uslove.

Nadam se da ce kad i ja postanem bibliotekar plata biti dobra, a da ce nasa biblioteka opet imati u martu 6 uclanjenih.

Tako je moralo biti nusic ANALIZA

T je moralo biti je komedija Branislava Nusica u kojoj on maestralno koristi vjestinu svog pera da bi nas zabavio ali i poducio, jer pametan uci na tudjim greskama, a glup na svojim.

Tako je moralo biti je komedija karaktera ali i situacije u koje Nusic postepeno uvodi svoje komicne junake.

Na kraju ovog djela kazna stize za one koji su to i zasluzili i Nusic nam pokazuje da ce nas nasa djela uvijek pratiti i na kraju stici

Sastav na bosanskom na temu Opis osobe

Zelim da vam opisem jednu osobu koja je ostavila tako jak uticaj na mene, mozda i jaci nego moj babo koji je imao strahovito veliki uticaj na me.
Moja nana se skoro cijelo djetinjstvo brinula za mene. Uvijek mi se nasla pri ruci, uvijek je ispunjavala moje zelje, nikada se nije grubo odnosila prema meni. Imala je jadnica meko srce.
Umrla je prosle godine moja nana poslije teske bolesti i borbe za zivot.
Ipak moja nana ce zauvijek ostati da zivi u mom srcu.

Sastavi iz srpskog jezika Draga licnost

O kome pisete kad su u pitanju sastavi iy srpskog jeyika kad je u pitanju draga licnost?
Ja sam napisao sastav moja draga licnost u kome sam pisao o mom pokojnom djedu koji je toliko odusevio i rasplakao pola rayreda na kraju je taj sastav otisao na opstinsko takmicenje na kojem je pobijedio.
Na dryavnom takmicenju sastav Moja draga licnost je osvojio drugo mjesto i yauvijek ce ostati yal sto nisaam pobijedio. Ipak poslije sam saynao da je nagradu ya najbolji sastav dobio sin jednog naseg ministra kojeg necu da imenujem da ne bih izazvao neke dileme i rasprave.

Stihovi o poljupcima

Poljubaca stotinu mi daj
pa yabroj se i kreni iy pocetka
hocu da im nikada ne dodje kraj
poljubaca stotinu mi daj

Sthovi za svoj razred

Moj razred

Moj razrede ti si mi sve
ko te dirne nema mozga znaj
ima sa mnom da se bije, rve
gotov je bice sa njim kraj.

Ja te volim u srcu nosim sve vas
kraj je skolske godine
nedje svira bas

Zbog moj razrede idem ja na more
sta cu kad imam para
dok neki od vas nemaju.

Moja prva tajna pismeni rad za 7 razred

Da li se vi sjecate vase prve tajne, ja ne. Nikada nista nisam krio ni od koga niti sam ikada imao razlog za to.
Uvijek sam imao podrsku i osjecao sam to i to je rezultovalo time da ja nemam nikakvih tajni ni pred kime. Ne znam uopste na kakve tajne mislite, ja kad sam krenuo pusiti rekao sam ocu, oce ja pusim. On je rekao ako sine, pametan si ti, oces para, ja sam rekao ocu i on mi je dao pare. Moj otac je pun razumijevanja za mene kao i svi ostali.
Mozada zato ja nemam nikakvih tajni, a kamoli prvu koju i da imam ne bih mogao da se sjetim jer pamtim ko mis.

Moj najbolji drug

Moj najbolji drug je milos, nemojmo da se layemo, druzim se ja i sa davorom i Nikolom, ali Milos mi je najbolji drug i valjao mi je hiljadu puta u zivotu, kao i ja njemu nadam se.
Uz Milosa su uvijek i lijepe djevojke tako da se i ja okoristim ponekad. Ne bih da spominjem ali da Davor ili Nikola imaju soni trojku mozda bih bio neko od njih bio moj najbolji prijatelj, ali ovako to mjesto pripada neizostavno Milosu.
Jednom prilikom mi je zafalilo para i Milos mi je dao, nikad mu ih nisam vratio i nikad ih nije trazio nazad, to je pravi drug.

Sastavi o zivotu

Ima li nekome da mu trebaju sastavi o zivotu, imam dva sastava koje sam napisao dok sam bio srednja skola pa ako nekome treba ja cu prepisati sastave da mu posluzi u skoli. Neko jednostavno mrzi pisanje sastava dok ja stvarno obozavam da sastavljam pismene vjeybe i dan danas. Cesto pomazem pisuci sastave rodici i rodjaku pa ako i vama treba pomoc rado cu vam pomoci jer je red da se pomazemo.

Opis Moje Sestre Sastav

Moja sestra ima dugu plavu kosu koja joj ide do ramena. Ona je od kako je usla u pubertet grozna prema meni. Nekada pomislim da me stvarno mrzi. Ipak ja sam stariji i znam da su to samo prolazne bubice. Mada nekada mi dodje da je mlatnem da se malo smiri jer mi stvarno pokida moje zivce. Necu da ispadne da se mi ne slazemo jer naprimjer zajedno gledamo seriju Rabelde i ona mi govori iako to ja ne zelim sta ce da se desi. Brate mili pusti me sestro da zivim svoj zivot. Ona je debela nije punacka i pomalo zla i ohola.

Na bunaru Laza Lazarevic likovi

Pripovetka Na bunaru je Jedna od tek osam objavljenih pripovedaka Laze Lazarevića.
Glavni lik pripovetke je Anoka koja udajom dolazi u porodičnu zadrugu. Po svom dolasku ona pokazuje samovolju, drskost, ljenost, bezobrazluk.. Starješina zadruge, starac kome sam zaboravio ime ipak svojim ponašanjem i ponašanjem drugih prosto tjera da prihvati prave vrijednosti i da da svoj doprinos zadruzi.

Zvezda u čijim je grudima nešta kucalo analiza

Ukoliko vam je potrebna analiza djela Zvezda u čijim je grudima nešta kucalo pošaljite nam u komentaru vaš mejl na koji ćemo vam poslati kompletnu analizu.
Analiza je odlično uradjena i ne može izostati odlična ocjena. Nećemo objavljivati vaš mejl da ne bi neko zloupotrijebio. Želimo samo da nam javite ocjenu koju ste dobili i da nam se zahvalite takođe putem komentara.
Analize drugih djela takođe možete pronaći ovdje.

Ružno pače lektira

Lektira Ružno pače je obavezna lektira za osnuvnu školu.
U djelu Ruzno pace se govori i jednom veoma gadnom pačetu koga su svi odreda zajebavali zbog njegove gadnosti. On se bio sjebo, upao u bedak i depru. Počeo se kljukat bensićima, ali nije pomagalo. Bio je ruzno pace i gotovo. Jednog dana je to ogavno ružno pače pušilo neku albanku i istripovalo se da je on ustvari ekstra faca labud a ne pače.
Poenta lektire je završi priču prije no te pusti.

Saturday, June 2, 2012

Tema za cetvrti razred za cetvrti pismeni

Posto sam saznao da u nastavnom planu pise da su teme za cetvrti pismeni zadatak za cetvrti razred vezane za raspust zelio sam to da podijelim sa vama i nadam se da cu vam pomoci. Pored teme raspust pominje se tema proljece kao i pejzaz. Najvjerovatnije ce biti nesta od ove tri teme, nadam se da cu vam bar malo olaksati posao na sljedecem pismenom za cetvrti razred.

Ukoliko vam je potrebna pomoc oko navedinih tema ja cu vam rado pomoci.

Lektira Magarece godine Branko Copic

Lektira Magarece godine od pisca Branka Copica predstavlja iskrenu ispovjest o davnim godinama i toplim dozivljajima iz njgovog djetinjstva.

Lektira Magarece godine je sastavljena iz vise kratkih prica koje su povezane likovima, mjestom i vremenom radnje. Posebno mjesto u Brankovom srcu i lektiri Magarece godine je zauzimao njegov djed Rade koji je prikazan kao prost ali veoma dobrodusan starac koji priznaje stare tradicionalne vrijednosti. Osim u lektiri Magarece godine on je bio stalna inspiracija Copicvog pisanja, a posvecena mu je i jedna cijela knjiga, Basta sljezove boje.

Sve price sadrze stvarne dogadjaje iz Brankovog djetinjstva i one su prozete vedrinom i humorom.

Blizi se rastanak sastav iz srpskog jezika

Blizi se rastanak sa razredom i ponekad iako su vecina njih na svoj nacin govna bude mi zao jer sam ih ipak vecinu zavolio osim Marka kojeg stvarno ne podnosim.
Ponekad pomislim kako cu se opet prilagodjavat novim ljudima, mozda su i gori od ovim mojih klosara, a kako sve u zivotu ide na gore ne sumnjam da ce tako biti. Volim ih vecinu, posebno mi je Ivana draga, amoram da priznam da se bas lijepo razvila u posljednjoj godini i to nije ostalo neprimjeceno sa moje strane, mozda upisem sta i ona.
Ipak sve u svemu sad ce raspust pa da se malo odmorim od svega pa i od pisanja od ovakvih glupih sastav.
Pozdrav nastavnice, necete mi nedostajati.

Sastav Na pragu ljeta za 8 razred

Uveliko je vec otoplilo i rijetko sta nas mlade moze zadrzati u kuci, a bogami i u skoli.

Svi smo uveliko mislima na moru sanjajuci o novim i uzbudljivim poznanstvima, a hajde da budemo iskreni i ljubavima. Svi potajno zamisljamo ljeto i vezujemo ga za neku ludu strastvenu ljubav koja ce nam se desiti. Jer tokom ljeta sve se mijenja krv pocinje da kljuca a hormoni da rade, osjecamo se nesputani i samosvjesni.

Ocekujem da cu na pocetku sljedece godine imati sta zanimljivo da napisem na temu dogadjaji sa ljetnjeg raspusta.

Sadržaji lektira za srednju školu

Na ovom blogu ce te naci sadrzaje lektira za srednju školu pored sastava koje cemo vam svakodnevno pisati.

Ukoliko imate odredjen zahtjev za odredjenu lektiru, mozete nam se zaviti putem komentara pa cemo vam napisati sta vam vec treba analiza, sadrzaj, opis likova, ukratko prepricat, ili nesta sasvim trece.

Mozete nam se poslije takodje putem komentara zahvaliti na nasem trudu i javite nam koju ste ocjenu dobili, a mi se nadamo da ce biti odlicna.

Fabula Lektire Tajni Leksikon

Posto mi se mnogo ljudi javilo sa zahtjevom da napisem fabulu lektire Tajni leksikon moram vam svima iskreno reci da ni ja nisam procitao ovu lektiru. Ipak ako nije prevelika zurba probacu uskoro da je procitam pa cu napisati fabulu i analizu lektire Tajni leksikon, ne mogu vam obecati da ce to biti bas brzo, ali ako nije zurba mozete ocekivati da cu to objaviti ovdje na ovom sajtu za koji dan.

Srpski jezik sastav za pismeni 4.razred osnovne skole

Posto rijetko koje dijete vise voli pisati za srpski jezik sastav za pismeni 4.razred osnovne skole radije nego se igrati vani u ovo prelijepo vrijeme mi cemo vam pomoci objavljujuci dosta sastava koje cete moci pronaci ovdje na ovom sajtu. Posto ce se ponekad desiti da nekog sastava na temu koja vama treba nema ovdje vi nam se mozete javiti putem komentara i za par sati od vaseg zahtjeva neko ce vam napisati sastav koji je naravno vrhunski i koji je naravno besplatan.

Nemojte kao i vecina da nam se bar ne zahvalite.

Sastav Ljubav za pismeni zadatak iz srpskog jezika

Jedna pjesma kaze ljubav je samo rijec i nista vise, druga pjesma kaze kad sam bio mali reko mi je deda samo ti navali nema koja ne da. Niko ne bi daleko dogurao da slusa sta pjesme govore.

Ljubav je jedno osjecanje koje se vezuje za nesta lijepo, ali ima razlicitih oblika ljubavi od kojih su neke veoma bolesne. Gledao sam neke ljude sto vole bas bas bolesne stvari. Mozda je zato internet los. Slusao sam price da su djeca ginula u ratu zbog ljubavi prema domovini. Vidio sam dva muskarca kako se ljube i vole na ulici, jebem li ga i to je ljubav.

Sve u svemu ljubav nije uvijek tako lijepa kako se cini.

Sastavi za srednju skolu maturski

Kome trebaju sastavi za srednju skolu maturski moze za razliku od svih ostalih taj sastav ovdje da dobije bespalno. Nista ne razimo za uzvrat i ne treba nam nikakva protiv usluga. Potrebno je samo da nam se sto ranije javite sa temom koja vam treba biti napisana kako bi imali dovoljno vremena da to napisemo, ali da bude bas kvalitetno kako bi vi dobili najbolju ocjenu.

Znaci salo nam napisite temu i bicemo zadovoljni ako nam samo zahvalite na nasem trudu.

Hajduk Stanko Janko Veselinovic kratak sadrzaj

Roman Hajduk Stanko je bio najpopularniji srpski roman u devetnaestom vijeku. Janko Veselinovic pored ovog romana istakao i u pisanju pripovjedaka i jedan je od zacetnika srpske seoske pripovjetke.

Stanko jos veoma mlad ipak je bio razocaran u ljubav i vise iz inate nego iz nekih drugih razloga je otisao u hajduke. Ubrzo se Stanko istakao u borbama sa turcima zulumcarima i postao je veoma postovan od svojih drugova hajduka koji su ga na kraju i izabrali za glavesinu.

Na kraju romana ceta Hajduk Stanka se prikljucuje srpski ustanicima da se zajedno bore protiv turaka.

Vrijeme radnje - pocetak devetnaestoga vijeka.

Mjesto radnje - Srbija, Srem

Glavni lik - Hajduk Stanko

Prepricana lektira Lesi se vraca kuci

Lektira lesi se vraca kuci je jedna od mojih omiljenih lektira i stvarno sam mnogo uzivala citajuci tu knjigu koja mi je pruzila mnogo zadovoljstva.

Vrijeme radnje -Pocetak dvadesetoga vijeka

Mjesto radnje - Engleska

Glavni lik - pas Lesi

Ovo je knjiga koja nam pokazuje da je pas stvarno najbolji covjekov prijatelj i da bi neki ljudi mogli upravo od ovog psa nauciti ponesta o odanosti. U knjizi lesi se vraca kuci govori se o raznim dogodovstinama koje dozivljva Lesi sa svojim vlasnicima.

Popular Posts